Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Έφτασαν τα 51 τα θύματα της σπείρας απατεώνων στα Ιωάννινα

Αποκαλύφθηκαν δεκάδες περιπτώσεις
Εισέπρατταν χρήματα για δήθεν ανανέωση συνδρομής σε επαγγελματικό κατάλογο – Έχει συλληφθεί ένας άνδρας 51 ετών και αναζητούνται οι συνεργοί του.....

Σε πολλές δεκάδες ανέρχονται οι επαγγελματίες της πόλης των Ιωαννίνων οι οποίοι είχαν πέσει θύματα της σπείρας απατεώνων που αποσπούσαν χρήματα με το πρόσχημα ότι θα ανανέωναν την ετήσια συνδρομή τους σε επαγγελματικό κατάλογο. Μετά τα πρώτα δέκα θύματα, αποκαλύφθηκαν άλλες 41 περιπτώσεις!


Η σπείρα εξαρθρώθηκε την περασμένη Τρίτη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων και είχε συλληφθεί ένας 51χρονος από την Κόρινθο, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί του, ένας άνδρας και μία γυναίκα. Κι οι τρεις τηλεφωνούσαν στα θύματα παριστάνοντας τους υπαλλήλους εταιρείας που συνέτασσε τον επαγγελματικό κατάλογο και ζητούσαν χρήματα για την ανανέωση της συνδρομής.

Αρχικά, είχε εξακριβωθεί ότι είχαν καταφέρει να αποσπάσουν χρήματα από δέκα επαγγελματίες των Ιωαννίνων. Όμως, στην πορεία της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαπατήσει άλλους 41 επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και τους είχαν αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά! Η έρευνα συνεχίζεται και εξετάζεται αν εξαπατούσαν ανυποψίαστα θύματα και σε άλλες περιοχές της χώρας 
Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν κατά την σύλληψή του 1.980 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν, μαζί με 50 έγγραφα είσπραξης συνδρομής, 120 ανεκτέλεστα έγγραφα είσπραξης και πλήθος ιδιόχειρες σημειώσεις που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών. Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 51χρονου και των δυο συνεργών του υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου