Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Η Ν.Δ. στη Χίο για το νέο χάρτη της Αυτοδιοίκησης

Τη δική της θέση θα αναπτύξει η Ν.Δ. για τον νέο χάρτη της Αυτοδιοίκησης και τους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς να διαλύσουν μεταξύ άλλων και τους Δήμους......


Προς τούτο θα πραγματοποιήσει το Σάββατο επίσκεψη στο νησί μας ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

Από το πρωί θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε νυν και πρώην Αυτοδιοικητικούς ενώ στις 5.30 μ.μ. θα ακολουθήσει σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χίου της Ν.Δ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής στις 5/8/17 τη συζήτηση για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να έχει ήδη ανοίξει στους πολιτικούς φορείς και να επικεντρώνεται ως είθισται στα λεγόμενα «χρίσματα», στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως έχει ήδη αποκρυσταλλωθεί η στάση που θα κρατήσει το κόμμα τον Μάιο του 2019, όταν και θα διεξαχθούν οι εκλογές. Το «σύνθημα» έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του (ΣΚΑΪ), όπου ερωτηθείς για το πώς θα κινηθεί η Ν.Δ. στο εν λόγω ζήτημα, απάντησε πως πρώτο μέλημα είναι να ακούσει αυτό που επιθυμούν οι κοινωνίες.

Καλά γνωρίζοντες τις σκέψεις του προέδρου της Ν.Δ., λένε ότι η Πειραιώς κινείται στη λογική να μη δώσει επισήμως «χρίσματα» σε «εκλεκτούς» του κόμματος, αλλά να «ακούσει» τους ίδιους τους πολίτες να υποδείξουν ποιον θεωρούν τον καταλληλότερο. «Αυτή είναι η λογική που διέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη όλο το τελευταία διάστημα και κατά τις περιοδείες του», τονίζουν συνεργάτες του και η «γραμμή» δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, την κατ’ εξοχήν διαδικασία, όπου οι μηχανισμοί και τα κόμματα πρέπει να έπονται των τοπικών κοινωνιών.

«Η κοινωνία φεύγει από αυτή τη λογική. Χρίσματα όπως τα γνωρίζαμε δεν έχουν πια μεγάλο νόημα» δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., αποτρέποντας επίδοξους αυτοδιοικητικούς από την «αγωνία» να πάρουν τις επίσημες ευλογίες της Πειραιώς. Η συγκεκριμένη λογική συμπυκνώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στη φράση «ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση» την οποία χρησιμοποίησε στην ίδια τοποθέτηση.

Κάποιος θα αναρωτηθεί εύλογα αν αυτό ερμηνεύεται ως καθολική μη εμπλοκή του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η απάντηση είναι όχι. Ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, όπου απευθυνόταν σε στελέχη και όχι στο ευρύ κοινό, έδωσε το στίγμα της «γαλάζιας» στρατηγικής.

Αντεστραμμένη πυραμίδα

Πρόκειται ουσιαστικά για μια αντεστραμμένη πυραμίδα, όπου οι κοινωνίες θα αποφασίσουν και το κόμμα θα ακολουθήσει. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να δώσουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, μεταφέροντας σαφή εικόνα από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Για την πραγμάτωση του συγκεκριμένου σχεδίου ήδη ο κ. Αυγενάκης και ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους τοπικούς βουλευτές ανά νομό, αλλά και τα κομματικά στελέχη. Απώτερος στόχος ο κομματικός μηχανισμός της παράταξης να στηρίξει τους πιο άξιους και με τη μεγαλύτερη αποδοχή στις τοπικές κοινωνίες υποψηφίους και όχι να επιβάλει δικούς του.

Στο στρατόπεδο της Ν.Δ. και ειδικά τα πιο έμπειρα στελέχη γνωρίζουν πως ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ενας από τους γόρδιους δεσμούς που έχει να λύσει ο κ. Αυγενάκης είναι οι τοπικές έριδες και οι προσωπικές στρατηγικές που πάντα αναδύονται σε αυτού του τύπου τις εκλογές και από τις οποίες η Ν.Δ. όχι μόνο θέλει να πάρει σαφέστατες αποστάσεις, αλλά εργάζεται ήδη ώστε να μην υπάρξουν και αν υπάρξουν να πάψουν εν τη γενέσει τους. Το σχετικό μήνυμα εστάλη σαφώς από τον ίδιο τον γραμματέα όπου στην Πολιτική Επιτροπή τόνισε πως «δεν θα επιτραπούν από κανέναν μικροκομματικές μεθοδεύσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει σε κάθε τόνο στους συνεργάτες του πως προτεραιότητα του κόμματος είναι οι εθνικές εκλογές και εκεί θα πρέπει να πέφτει όλο το βάρος. Στην Πειραιώς πιστεύουν πως οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα τα οποία θα είναι ακόμα εντατικότερα με το τέλος της θερινής ανάπαυλας. Ανάμεσα στα σχέδια είναι και η επανεμφάνιση του αιτήματος για εκλογές με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο, καθώς αφού πέτυχε τον πρώτο του στόχο που ήταν η συσπείρωση της εκλογικής βάσης της Ν.Δ., θα περάσει στο δεύτερο στάδιο που δεν είναι άλλο από το να πείσει όλο και περισσότερα κοινωνικά ακροατήρια.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου