Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Κικίλιας: «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα»

«Κυβέρνηση σε αναντιστοιχία με το ελληνικό λαό»
Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση – Εκτιμά ότι το επεισόδιο στα Ίμια δεν είναι απομονωμένο από μια αλληλουχία προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας.....

Επικριτικός στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το επεισόδιο στα Ίμια εμφανίστηκε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για καθυστερημένη αντίδραση τουλάχιστον 13 ωρών. 


Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, το περιστατικό δεν είναι απομονωμένο, αλλά εντάσσεται σε μια αλληλουχία προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη νοτιανατολική λεκάνη της Μεσογείου. 

«Τα  πρώτα 24ωρα δεν ακούσαμε ούτε από τη διαρροή του Μαξίμου, ούτε από το ΥΠΕΞ, ούτε από το ΥΠΕΘΑ, το προφανές. Αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι μετά από 13 ώρες καθυστέρηση, η απάντηση του ΥΠΕΞ περιορίστηκε στο «δεν γνωρίζετε γεωγραφία..!». Ως εκ τούτου, ανέφερε, η ΝΔ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. 
«Είναι μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τον ελληνικό λαό. Δείτε την κατάσταση: Αποτυχημένοι χειρισμοί στην πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο, μυστική διπλωματία στο Σκοπιανό, οι τσάμηδες εντείνουν τις διεκδικήσεις τους, υπάρχει θέμα προκλητικότητας της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Και όλα αυτά, όταν ο κ. Κοτζιάς έλεγε στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής ότι ήταν τεράστια επιτυχία η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα» είπε ξεκαθαρίζοντας πάντως πως στη Νέα Δημοκρατία έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Παράλληλα τόνισε πως στα μεγάλα θέματα πρέπει να υπάρχει εθνική ομοψυχία. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε το αίσθημα ευθύνης και τον πατριωτισμό του. Δε μπορώ όμως να παραγνωρίσω ότι ο κ. Τσίπρας έχει χρησιμοποιήσει ακόμα και τα εθνικά θέματα για εσωτερική κατανάλωση, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει πρόβλημα στους αντιπάλους του» είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «έβγαλε από το ψυγείο» το θέμα την επομένη του συλλαλητηρίου. Όπως είπε είναι ένα σκάνδαλο παγκόσμιο και πρέπει να διερευνηθεί και στη χώρα μας μέχρι τέλους όμως, όπως τόνισε, «δεν μπορεί όμως όσο φούντωνε το σκοπιανό, ξαφνικά να κατέθεσαν διάφοροι κουκουλοφόροι, να στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες». Μάλιστα έκανε λόγο για μη σοβαρούς χειρισμούς επισημαίνοντας τον κίνδυνο όταν διαπλέκουν νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία. «Δεν μπορεί να είναι αυτή η Δημοκρατία μας» είπε χαρακτηριστικά.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου