Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Les Echos για Eurogroup: Η Ελλάδα βλέπει την έξοδο από το τούνελ

Άρθρο της γαλλικής εφημερίδας
«Οι Ευρωπαίοι θα εκταμιεύσουν γρήγορα τη νέα δόση ενίσχυσης ύψους 6,7 δισ. ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα......

«Ο ορίζοντας συνεχίζει να είναι ξεκάθαρος για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Ως συνέχεια της πολιτικής συμφωνίας που επετεύχθη κατά την τελευταία τους συνάντηση στα τέλη Ιανουαρίου, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να κλείσουν και επίσημα σήμερα στο Eurogroup την “τρίτη αξιολόγηση” του ελληνικού προγράμματος», γράφει η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βλέπει πλέον το τέλος του τούνελ. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλή δουλειά. Μπορούμε να την προσεγγίζουμε στο μέλλον με εμπιστοσύνη», δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στη γαλλική εφημερίδα.


Η Les Echos σημειώνει ότι «οι Ευρωπαίοι θα εκταμιεύσουν γρήγορα τη νέα δόση ενίσχυσης ύψους 6,7 δισ. Ευρώ. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα για το σκοπό αυτό. Το ποσό αυτό θα επιτρέψει στο ελληνικό κράτος να αποπληρώσει τα καθυστερούμενα ποσά και να αρχίσει να χτίζει ένα χρήσιμο μαξιλάρι όταν θα πρέπει να βρει χρηματοδότηση στις αγορές».
Το «μετά» είναι τώρα το επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς η Ελλάδα ολοκληρώνει το καλοκαίρι το πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής - υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρώσει την «τέταρτη αξιολόγηση» τον Ιούνιο.

Ξεκίνησε η τεχνική συζήτηση για τη γαλλική πρόταση μείωσης του χρέους.

Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι η Γαλλία έχει θέσει ζήτημα μείωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους συνδέοντας το με μια ρήτρα ανάπτυξης στο μέλλον. Η συζήτηση μεταξύ των υπουργών θα ξεκινήσει κατά την επόμενη συνεδρίασή τους τον Μάρτιο, αλλά οι τεχνικές ομάδες εργασίας εργάζονται ήδη σε αυτό που οι Βρυξέλλες ονομάζουν «γαλλικός μηχανισμός». Η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό δήλωσε ότι η γαλλική θέση υπέρ μιας «φιλόδοξης αντιμετώπισης» της υπερχρέωσης της Ελλάδας «συζητείται όλο και περισσότερο στη ζώνη του ευρώ».

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου