Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Οικογένειες με παιδιά οι Τούρκοι που αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και ζητούν άσυλο

Δηλώνουν δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι
Πρόκειται για έξι παιδιά, τέσσερις γυναίκες και επτά άνδρες, από διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης - Αναμένεται να μεταφερθούν στην Αθήνα....

Το πέμπτο κατά σειρά περιστατικό παράνομης εισόδου Τούρκων πολιτών στη Χίο ήταν αυτό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στην Πούντα Οινουσσών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Politischios.gr πρόκειται για 17 άτομα και συγκεκριμένα 4 γυναίκες, 7 άνδρες και 6 παιδιά από διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης, που ζητούν άσυλο.


Οι αρχικές πληροφορίες ότι πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους και δικαστικούς που ισχυρίζονται ότι κινδυνεύουν από το καθεστώς διώξεων που έχει εξαπολύσει ο Τούρκος Πρόεδρος
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώνονται πλήρως.

Οι οικογένειες των Τούρκων μεταφέρθηκαν αρχικά στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς για καταγραφή και ταυτοποίηση. Στη συνέχεια τη διαχείρισή τους θα αναλάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου που θα τους μεταφέρει ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά ώστε να ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία στην Αθήνα.

Οι αρχές της Χίου για λόγους ασφάλειας των Τούρκων πολιτών δεν δημοσιοποιούν περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους καθώς και τις ακριβείς περιοχές προσέλευσής τους.


Πηγή: politischios.gr

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου