Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΤ: Οι Αρχές κάθε χώρας αποκαλύπτουν υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων από τράπεζες, όχι εμείς

Υπεραμύνθηκε του εποπτικού της έργου
Η ΕΚΤ δέχεται πυρά για τους χειρισμούς της στην περίπτωση της λετονικής τράπεζας ABVL, η οποία κατηγορείται από αρχές των ΗΠΑ για εμπλοκή της σε μεγάλης κλίμακας ξέπλυμα χρήματος για Ρώσους πελάτες της.....

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) υπεραμύνθηκε σήμερα του εποπτικού της έργου, αναφέροντας ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της η αποκάλυψη φαινομένων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ακόμη και από τράπεζες που εποπτεύονται άμεσα από αυτή.


Η ΕΚΤ δέχεται πυρά για τους χειρισμούς της στην περίπτωση της λετονικής τράπεζας ABVL, η οποία κατηγορείται από αρχές των ΗΠΑ για εμπλοκή της σε μεγάλης κλίμακας ξέπλυμα χρήματος για Ρώσους πελάτες της.

«Παραβιάσεις της νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μπορεί να αποτελούν σύμπτωμα βαθύτερων αδυναμιών της διακυβέρνησης μίας τράπεζας, αλλά η ΕΚΤ δεν έχει τις ανακριτικές αρμοδιότητες για να τις αποκαλύψει», δήλωσε η επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί σε ανακοίνωσή της. «Αυτό είναι έργο των εθνικών Αρχών κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», πρόσθεσε.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου