Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Τσακαλώτος: Βελτιώνεται η οικονομία αλλά δεν το έχει αντιληφθεί ο πολίτης

Κρήτη
Επίσκεψη στο Ηράκλειο - Συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Λαμπρινό.....

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το πρόγραμμά του σήμερα ξεκίνησε με συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.


Ο υπουργός έφτασε  στο δημαρχείο συνοδευόμενος από τους βουλευτές Σ. Βαρδάκη και Ν. Ηγουμενίδη και γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Γ. Παυλιδάκη.
O ίδιος ζήτησε ενημέρωση για την ανάπτυξη του νομού Ηρακλείου και ρώτησε αν υπάρχει αύξηση των οικοδομικών αδειών στην πόλη του Ηρακλείου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά γίνονται κάποια πράγματα και υπάρχει βελτίωση στην οικονομία αλλά ακόμα δεν το έχει αντιληφθεί ο πολίτης!

Στη συνέχεια,ο κ. Τσακαλώτος  αναμένεται να επισκεφτεί την περιφέρεια Κρήτης και να συναντήσει τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Επιίσκεψη στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συνεχίζοντας τις επαφές που έχει από το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ, Νίκο Μυρτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα χρηματοδοτικά προγράμματα και τους στόχους της τράπεζας. Ο κ. Τσακαλώτος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δίκτυο υποστήριξης της καινοτομίας διάχυσης πληροφορίας «Πράξη», που εντασσεται στο Προγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Οριζοντας 2020» και αφορά τη συνεργασία μεταξύ της Τράπεζας και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, το οποίο εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη. Τον κ. Τσακαλώτο ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του δικτύου, Ηρακλής Καραντώνης, ο οποίος εξήγησε στον υπουργό Οικονομικών πώς θα λειτουργεί το δίκτυο και πώς θα μπορέσει να βοηθήσει τοπικές επιχειρήσεις να παράξουν προστιθέμενη αξία στην Περιφέρεια Κρήτης και μαζί με αυτό να ενισχυθεί και η περιφερειακή οικονομία.

Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ο κ. Τσακαλώτος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ, Μιχάλη Μαρακάκη και τον διευθυντή δικτύων της τράπεζας, Γιώργο Επανωμεριτάκη. Στην αρχή της συζήτησης ο υπουργός αναφέρθηκε στο «λίγο καλύτερο και πιο αισιόδοξο κλίμα που επικρατεί», με τον κ. Μαρακάκη να συμφωνεί με αυτή τη διαπίστωση σε ό,τι αφορά την οικονομία, ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Τσακαλώτο για τη στήριξη του και το ενδιαφέρον του, ιδιαίτερα στο δύσκολο διάστημα μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2015.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου