Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Κλειστοί αύριο Δευτέρα οι παιδικοί σταθμοί: Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή

Απόφαση της ΚΕΔΕ
Πανελλαδική στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ από τις 11 ως τη λήξη της βάρδιας
Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ, αντιδρώντας στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών....


Παράλληλα, στις περιπτώσεις που αιρετοί λάβουν απόφαση να μην κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλους τους εργαζόμενους των σταθμών, καθώς και πανελλαδική στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), στο οποίο περιλαμβάνεται η επίμαχη διάταξη. Θα προηγηθεί συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη και της ΚΕΔΕ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος. 
Οι διοργανωτές της κινητοποίησης υποστηρίζουν ότι θα υποβαθμιστούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας σε αυτούς, ενώ σκοπεύουν να παραδώσουν στη Βουλή «χιλιάδες» υπογραφές γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου