Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Νέες βολές Άγκυρας κατά των ΗΠΑ για την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ: Επιμένουν να βλάψουν την ειρήνη

Δήλωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο, ώστε να συμπέσει με την 70η επέτειο της ίδρυσης του Ισραήλ....

Η Τουρκία δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση των ΗΠΑ να ανοίξουν πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο περιφρονεί την απόφαση του ΟΗΕ και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και δείχνει πως οι ΗΠΑ επιμένουν να βλάψουν την ειρήνη.


Σε δήλωση που εξέδωσε, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η απόφαση είναι «πολύ ανησυχητική» και «φανερώνει την επιμονή (της αμερικανικής κυβέρνησης) να καταστρέψει τις προϋποθέσεις για την ειρήνη».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο, ώστε να συμπέσει με την 70η επέτειο της ίδρυσης του Ισραήλ. 
Τον Δεκέμβριο, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη σύνοδο κορυφής περισσότερων από 50 χωρών του OIC, κατά την οποία οι μουσουλμάνοι ηγέτες καταδίκασαν την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου