Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Energean Oil: Αντλεί 500 εκατ. δολάρια και εισάγει τις μετοχές της στο Λονδίνο

Ξεκίνησε η δημόσια εγγραφή
H ελληνική εταιρεία, με κύριους αναδόχους την Morgan Stanley και την Citigroup σκοπεύει να επενδύσει τα 390 εκατ. δολάρια στα δυο μεγαλύτερα κοιτάσματα του Ισραήλ στο Καρίς και το Τανίν......


Ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr η δημόσια εγγραφή της Energean Oil για την εισαγωγή των μετοχών της, στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.


H ελληνική εταιρεία, με κύριους αναδόχους την Morgan Stanley και την Citigroup σκοπεύει να αντλήσει έως 500 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 390 εκατ. δολάρια πρόκειται να επενδυθούν στα δυο μεγαλύτερα κοιτάσματα του Ισραήλ στο Καρίς και το Τανίν.

Υπενθυμίζεται ότι η Energean Oil έχει υπογράψει χρηματοδότηση 1,25 δισ. δολάρια για τα δυο κοιτάσματα, έτσι μαζι με τα 395 εκατ. ευρώ καλύπτεται η συνολική επένδυση των δυο κοιτασμάτων ύψους 1,6 δισ. ευρω. 
Mέχρι το πρωϊ της Καθαρής Δευτέρας δεν ήταν γνωστό πόσο ποσοστό των μετοχών θα εισαχθεί στην κύρια αγορά του Λονδίνου, αλλά τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η εικόνα. Σύβουλος της έκδοσης είναι η Rothchild ενω lead arrangers των κύριων αναδόχων είναι η γαλλική επενδυτική τράπεζα Natixis και η Ισραηλινή τράπεζα Bank Hepoalim.

Πηγή: www.newmoney.gr

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου