Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Metron Analysis: Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9,7%

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τα συλλαλητήρια και τη συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis
Γκάλοπ για το Βήμα - Ο Τσίπρας χάνει για τους χειρισμούς του στο Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά, αλλά κερδίζει λόγω Novartis - Μεγάλη υποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος στη βόρεια Ελλάδα - Κάτω από το όριο του 3% οι ΑΝΕΛ....

Την πρώτη δημοσκόπηση μετά τα συλλαλητήρια για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αλλά και τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, δημοσιοποιεί η εφημερίδα «Το Βήμα» την Κυριακή. 


Σύμφωνα με την έρευνα, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα 9,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου. 

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σσυγκεντρώνει ποσοστό  34,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ. 
Από την δημοσκόπηση είναι εμφανές ότι διαχείριση του ονοματολογικού πλήττει σημαντικά την απήχηση του κυβερνώντος κόμματος καθώς καταγράφεται μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα. 

Εις ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, φαίνεται οι εξελίξεις ευνοούν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στον αντίποδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενισχύεται από τα εθνικά ζητήματα που είναι ανοιχτά, όπως Σκοπιανό και βέβαια η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. 

Η δημοσκόπηση καταγράφει ενίσχυση της Χρυσής Αυγής η οποία όπως φαίνεται θα δώσει μάχη με το Κίνημα Αλλαγής για την τρίτη θέση. 

Οι ΑΝΕΛ κινούνται κάτω από το όριο του 3% ενώ με τα σημερινά δεδομένα οριακή είναι και η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή.

Αναλυτικά η εκτίμηση ψήφου της Metron Analysis:

ΣΥΡΙΖΑ 25,2%
ΝΔ 34,9% 
Χρυσή Αυγή 9,4% 
Κίνημα Αλλαγής 8,4% 
ΚΚΕ 7,0% 
ΑΝΕΛ 2,5% 
Ένωση Κεντρώων 3,0%
Λαϊκή Ενότητα 1,9 % 
Εθνική Ενότητα 1,5% 
Ελληνική Λύση 1,5% 
Άλλο 4,7% 

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου