Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Εκβιασμό ΕΕ εναντίον της Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος

Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα
Η Χουριέτ σχολιάζει ότι στην Ευρώπη το κλίμα μετατράπηκε εντελώς εναντίον της Τουρκίας και τέθηκε υπό αμφισβήτηση και η σύνοδος της Βάρνας......

Ως εκβιασμό της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος τη δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ σχετικά με τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου στη Βουλγαρία.

Η Χουριέτ σχολιάζει ότι στην Ευρώπη το κλίμα μετατράπηκε εντελώς εναντίον της Τουρκίας και τέθηκε υπό αμφισβήτηση και η σύνοδος της Βάρνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ προηγουμένως δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για την πραγματοποίηση της Συνόδου ωστόσο η Ε/κ πλευρά έβαλε ως στόχο της την Τουρκία και μαζί με την Ελλάδα ζήτησαν να συνδεθεί με τη στάση της Τουρκίας στην περιοχή. Οι μανούβρες των δύο χωρών είχαν αποτέλεσμα, σχολιάζει η εφημερίδα.


Η Μιλλιέτ με τίτλο «Ασχημος εκβιασμός από την ΕΕ εναντίον Τουρκίας», αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου έδωσε το μήνυμα ότι μπορεί η σύνοδος της Βάρνας να ακυρωθεί. Προσθέτει ότι η παρεμπόδιση από την Τουρκία των μονομερών δραστηριοτήτων των Ε/Κ στην περιοχή προκάλεσε τρέλα στην Μεσόγειο και ότι οι δηλώσεις της ΕΕ έδειξαν ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. 
Οι υπόλοιπες εφημερίδες ανακοινώνουν αποχώρηση γεωτρύπανου από Μεσόγειο επικαλούμενες τηλεγράφημα του Ανατολού. «Η Τουρκία προειδοποίησε και το SAIPEM έφυγε… Κρίση φυσικού αερίου στην Μεσόγειο», είναι ο τίτλος της Χουριέτ η οποία γράφει ότι για δεύτερη φορά εμποδίστηκε χθες το ιταλικό γεωτρύπανο από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου