Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και καπνό στη Θεσσαλονίκη

Σε συντονισμένη επιχείρηση
Συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από 4.000 πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.....

Στη σύλληψη οκτώ ατόμων οδήγησαν το τελευταίο 24ωρο οι έλεγχοι της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων.


Σε συντονισμένη επιχείρηση χθες στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων με την συνεργασία της ΟΠΚΕ και των Ομάδων ΔΙΑΣ και «Ζ» συνελήφθησαν πέντε άτομα (τέσσερις αλλοδαποί και μία Ελληνίδα υπήκοος) στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 232 λαθραία πακέτα τσιγάρα και δεκαεπτά συσκευασίες καπνού, τα οποία διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες

Στην περιοχή της Ανάληψης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς 52χρονος ομογενής, ο οποίος πουλούσε σε λαϊκή αγορά λαθραία καπνικά προϊόντα. Στην κατοχή του και στην κατοικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.458 πακέτα τσιγάρα και 70 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και χρηματικό ποσό προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά του. 
Δύο νεαροί αλλοδαποί, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού συνελήφθησαν στην περιοχή του Ευόσμου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από 4.000 πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου