Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Σαντορινιός για περιστατικό στα Ιμια: Επιθετική η ενέργεια της Αγκυρας

Συνέντευξη στο ΣΚΑΙ
«Οι αρμόδιοι θα προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου» είπε αναφορικά με το επεισόδιο στα Ίμια.....

Στο επεισόδιο στα Ίμια και στην τουρκική επιθετικότητα αναφέρθηκε σε σημερινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ ο Νεκτάριος Σαντορινιός.


Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ακριβώς τι εικόνα έχει για τη χθεσινή πρωτοφανή πρόκληση στα Ίμια, όταν μια τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει ένα σκάφος του Λιμενικού, ο υφυπουργός είπε τα εξής: «Το σκάφος μας βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα,  στο πλαίσιο περιπολίας μαζί με άλλα σκάφη του Λιμενικού. Η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να το εμβολίσει. Έχουμε κάποιες ζημιές αλλά δεν τραυματίστηκε κανείς».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να πρόκειται για ατύχημα εν πλω, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι η τουρκική ακταιωρός με τον τρόπο που κινήθηκε, κινήθηκε και πέρα των εθνικών συνόρων της Τουρκίας αλλά και πέραν των κανόνων ναυσιπλοΐας. «Πιστεύω ότι ήταν μία επιθετική ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ως Λιμενικό σώμα και ως κυβέρνηση διαφυλάσσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, βρισκόμαστε εκεί συνεχώς και θα συνεχίσουμε να διαφυλάσσουμε αυτά τα δικαιώματα» ανέφερε ο κ. Σαντορινιός, ενώ ερωτηθείς αν θα υπάρξει διάβημα απάντηση: «Δεν είναι αντικείμενο δικό μου αλλά υπόθεση του γραφείου Εξωτερικών και του πρωθυπουργού. Οι αρμόδιοι θα προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου».

«Βλέπουμε μια προκλητικότητα των Τούρκων η οποία μας προβληματίζει. Εμείς βρισκόμαστε εκεί και παρακολουθούμε με ψυχραιμία και με σύνεση, αφού αυτό χρειάζεται αυτήν τη στιγμή», κατέληξε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου