Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΝΔ: Προανακριτική για την υπόθεση Novartis – Εξεταστική για Σαουδική Αραβία

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση
«Ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη και ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» τονίζει η Μαρία Σπυράκη – «Ναι» για προανακριτική στην υπόθεση Novartis – Πρόταση για εξεταστική για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία......

Πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία καταθέτει η Νέα Δημοκρατία. σύμφωνα με το άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής. Η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, ανακοίνωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis. 


«Όλα στο φως» δηλώνει η κυρία Σπυράκη, που εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους». Παράλληλα είπε ότι η κυβέρνηση ρίχνει «λάσπη στον ανεμιστήρα». 

Σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής δεν περιγράφει αδικήματα, ούτε αναφέρεται σε ποινικές διώξεις, αλλά θέτει νομικά ερωτήματα «λες και η Βουλή είναι ερευνητικό ινστιτούτο». Επίσης, έκανε λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών του Παναγιώτη Κουρουμπλή.  
«Η κυβερνητική παρέμβαση είναι το σκάνδαλο»

Από την πλευρά του ο κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε οτι υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση και αυτο είναι το σκάνδαλο. 

«Σήμερα καταθέτουν μια πρόταση με βάση το 154 του κανονισμού της Βουλής», δήλωσε και συνέχισε οτι « η πρόταση είναι να ασκηθεί ποινική δίωξη. Για να ασκηθεί ποινική δίωξη θα πρεπει να υπάρχουν συγκεκριμένα  αδικήματα. Στην πρόταση δεν υπάρχουν αδικήματα. Αν δεν θες να κινηθεί η ποινική δίωξη δεν χρειάζεται να καταθέσεις πρόταση». 

Παράλληλα, δήλωσε ότι υπάρχουν κάποια παράδοξα στην υπόθεση, όπως για παράδειγμα οτι ενας μάρτυρας καταθέτει εννέα φορές. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν μπορούν να υφίσταται ανώνυμοι μάρτυρες για τέτοιες κατηγορίες, υπογραμμίζοντας οτι ειναι η κρίσιμη η ταυτότητα των μαρτύρων και θέτει το ερώτημα γιατι δεν αναφέρεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και πως η εφημερίδα Documento δημοσίευσε μέρος της δικογραφίας. Επίσης, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε «παράδοξο» το γεγονός ότι δεν έχουν καλέσει τον κ. Φρουζή να καταθέσει ως μάρτυρας.  

πηγή:www.protothema.gr

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου