Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Στον «αέρα» το χρονοδιάγραμμα του TAP για... 10 χλμ στην Καβάλα

Η εμπορική λειτουργία του αγωγού προβλέπεται το 2020
Το 92% της διαδρομής του αγωγού σε Ελλάδα και Αλβανία έχει ήδη ανοιχτεί, ενώ περίπου το 50% της γης αποκαθίσταται.....

Από τα 10 χιλιόμετρα που έχουν μπλοκάρει οι τοπικές αντιδράσεις στην περιοχή Τενάγη της Καβάλας θα εξαρτηθεί η τύχη του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του TAP.  Η εμπορική λειτουργία του αγωγού προβλέπεται το 2020, ωστόσο σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του TAP Κατερίνα Παπαλεξανδρή σε ένα τόσο περίπλοκο έργο και με μεγάλο κατασκευαστικό αντικείμενο είναι εύλογο να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες.


«Στην περιοχή της Καβάλας είναι γνωστό πως υπάρχουν ανησυχίες και αντιδράσεις στην όδευση του αγωγού. Έχουμε αλλάξει σε κάποια σημεία την χάραξη, ενώ έχουμε απαντήσει σε ορισμένες ανησυχίες με επιστημονικές μελέτες και συνεχίζουμε τη συζήτηση» ανέφερε σε συνάντηση με δημοσιογράφους η κ. Αλεξανδρή. Στην Καβάλα έχουν κατασκευαστεί τα 40 από τα 51 χιλιόμετρα που αντιστοιχούν στην περιοχή.

Είναι φυσικό σε τέτοια μεγάλα έργα να υπάρχουν ανησυχίες στις τοπικές κοινωνίες, υπογραμμίζει η διοίκηση του TAP, επισημαίνοντας ότι η όδευση έχει εγκριθεί και έχει πλήρως αδειοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο. 
Το 92% της διαδρομής του αγωγού σε Ελλάδα και Αλβανία έχει ήδη ανοιχτεί, ενώ περίπου το 50% της γης αποκαθίσταται.

Από τα 550 χιλιόμετρα της συνολικής όδευσης του αγωγού στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί ζώνη 532 χιλιομέτρων, ενώ 493 χιλιόμετρα αγωγών έχουν τοποθετηθεί στις ζώνες και έχουν ενωθεί. Επιπλέον 472 χιλιόμετρα έχουν συγκολληθεί, ενώ 400 χιλιόμετρα της τάφρου έχουν καλυφθεί με χώμα. Σε 280 χιλιόμετρα έχει ξεκινήσει η φάση αποκατάστασης της γης για να παραδοθεί στους χρήστες ενώ συνεχίζεται η κατασκευή του σταθμού συμπίεσης στους Κήπους.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου